Bài tập anh văn lớp 7

      12

Chương trình học tiếng Anh lớp 7 vô cùng đa dạng với các bài tập về ngữ pháp, phát âm, từ vựng…. Để giúp các em làm bài tập tiếng Anh lớp 7 hiệu quả hơn, chúng tôi gửi tới các em những tài liệu học tiếng Anh cho lớp 7. Ở bài viết này Step Up sẽ cung cấp cho các em một số bài tập tiếng Anh lớp 7 có đáp án vô cùng hữu ích cho các em.

Bạn đang xem: Bài tập anh văn lớp 7

Bài tập anh văn lớp 7

*

Bài nghe tiếng Anh lớp 7

Đầu tiên, vào với bài tập nghe tiếng Anh lớp 7. Luyện nghe là 1 trong những kỹ năng rất quan trọng trong việc học tập môn tiếng Anh nói chung và các em học sinh lớp 7 nói riêng. 

1.1. Bài tập tiếng Anh lớp 7 unit 1 phần nghe 1

Link nghe

a) Ba: Hello, Nga.

Nga: Hi, Ba. Nice to see you again.

Ba: Nice to see you, too.

Nga: This is our new classmate.

Her name’s Hoa.

Ba: Nice to meet you, Hoa.

Hoa: Nice to meet you, too.

b) Hoa: Good morning. My name’s Hoa.

Nam: Nice to meet you, Hoa. My name’s Nam.

Are you a new student?

Hoa: Yes. I’m in class 7A.

Nam: Oh, so am I.

Bài tập anh văn lớp 7

*

1.2. Bài tập tiếng Anh lớp 7 unit 1 phần nghe 2

Link nghe

Nga: Good morning, Mr. Tan.

Mr. Tan: Good morning. Nga. How are you?

Nga: I’m very well, thank you. And you?

Mr. Tan: I’m fine, thanks.

Goodbye, See you later.

Nga: Goodbye.

2. Bài tập chia thì lớp 7

Khi nhắc đến bài tập tiếng Anh lớp 7 chương trình mới thì không thể không nhắc đến bài tập chia thì lớp 7 được. Để làm được các bài tập này các em cần nắm vững kiến thức ngữ pháp tiếng Anh. Vì đây là phần bài tập rất quan trọng và phổ biến, hãy cùng theo dõi ở dưới đây nhé 

2.1. Bài tập về các thì trong tiếng Anh 

I (learn) English for seven years now. But last year I (not/ work) hard enough for English, that’s why my marks (not/ be) really that good then. As I (pass/ want) my English exam successfully next year, I (study) harder this term. During my last summer holidays, my parents (send) me on a language course to London. It (be) great and I (think) I (learn) a lot. Before I (go) to London, I (not/ enjoy) learning English. But while I (do) the language course, I (meet) lots of young people from all over the world. There I (notice) how important it (be) to speak foreign languages nowadays. Now I (have) much more fun learning English than I (have) before the course. At the moment I (revise) English grammar. And I (begin/ already) to read the texts in my English textbooks again. I (think) I (do) one unit every week. My exam (be) on 15 May, so there (not/ be) any time to be lost. If I (pass) my exams successfully, I (start) an apprenticeship in September. And after my apprenticeship, maybe I (go) back to London to work there for a while. As you (see/ can), I (become) a real London fan already.

*

Vở bài tập tiếng Anh lớp 7

2. 2. Chọn đáp án đúng nhất 

Để làm tốt dạng bài tập này bạn cần học từ vựng tích cực để có vốn từ vựng vững chắc, từ đó hiểu được nội dung của câu và chọn được đáp án đúng.

1. When I last saw him, he ………… in London.

A. has lived B. is living C. was living D. has been living

2. We ………… Dorothy since last Saturday.

B. don’t see B. haven’t seen C. didn’t see D. hadn’t seen

3. The train ………… half an hour ago.

A. has been leaving B. left C. has left D. had left

4. Jack ………… the door.

A. has just painted B. paint C. will have painted D. painting

5. My sister ………… for you since yesterday.

A. is looking B. was looking C. has been looking D. looked

6. I ………… Texas State University now.

A.am attending B. attend

C.was attending D. attended

7.He has been selling motorbikes ………….

Aten years ago B. since ten years

C. for ten years ago D. for ten years

8. Christopher Columbus ………… American more than 500 years ago.

A. discovered B. has discovered

C. had discovered D. had been discovering

9. He fell down when he ………… towards the church.

A. run B. runs C. was running D. had run

10. We ………… there when our father died.

A. still lived B. lived still C. was still lived D. was still living

11. They ………… table tennis when their father comes back home.

A. will play B. will be playing C. play D. would play

12. By Christmas, I ………… for Mr. Smith for six years.

Xem thêm: Giá Lăn Kim Trị Sẹo Rỗ Giá Bao Nhiêu Ở Bệnh Viện Da Liễu Và Spa

A. will have been working B. will work

C. have been working D. will be working

13. I ………… in the room right now.

A. am being B. was being

B. have been being D. am

14. I ………… to New York three times this year.

A. have been B. was C. were D. had been

15. I’ll come and see you before I ………… for the States.

A. leave B. will leave C. have left D. shall leave

16. The little girl asked what ………… to her friend.

A.has happened B. happened

C. had happened D. would have been happened

17. John ………… a book when I saw him.

A. is reading B. read C. was reading D. reading

18. He said he ………… return later.

A. will B. would C. can D. would be

19.Jack ………… the door.

A. has just opened B. open

C. have opened D. opening

20. I have been waiting for you ………….

A. since early morning B. since 9 a. m

B. for two hours D. All are correct

21. Almost everyone ………… for home by the time we arrived.

A.leave B. left C. leaves D. had left

22. By the age of 25, he ………… two famous novels.

A. wrote B. writes C. has written D. had written

23. When her husband was in the army, Mary ………… to him twice a week.

A. was reading B. wrote C. was written D. had written

24. I couldn’t cut the grass because the lawn mower ………… a few days previously.

A. broke down B. has been broken

C. had broken down D. breaks down

25. I have never played badminton before. This is the first time I ………… to play.

A. try B. tried C. have tried D. am trying

26. Since …………, I have heard nothing from him.

A. he had left B. he left C. he has left D. he was left

27. After I ………… lunch, I looked for my bag.

A. had B. had had C. have has D. have had

28. By the end of next year, George ………… English for two years.

A. will have learned B. will learn

B. has learned D. would learn

29. The man got out of the car, ………… round to the back and opened the book.

A. walking B. walked C. walks D. walk

30.Henry ………… into the restaurant when the writer was having dinner.

A. was going B. went C. has gone D. did go

31. He will take the dog out for a walk as soon as he ………… dinner.

A. finish B. finishes C. will finish D. finishing

32.I will be glad if he ………… with us.

A. had gone B. did go C. went D. goes

33. Ask her to come and see me when she ………… her work.

A. finish B. has finished C. finished D. finishing

34. Turn off the gas. Don’t you see that the kettle …………?

A. boil B. boils C. is boiling D. boiled

35. Tom and Mary ………… for Vietnam tomorrow.

A. leave B. are leaving C. leaving D. are left

36. He always ………… for a walk in the evening.

A. go B. is going C. goes D. going

37. Her brother ………… in Canada at present.

A. working B. works C. is working D. work

38.I ………… to the same barber since last year.

A. am going B. have been going C. go D. had gone

39. Her father ………… when she was a small girl.

A. dies B. died C. has died D. had died

40. Last week, my professor promised that he ………… today.

A. would come B. will come C. comes D. coming

*

 Bài tập phát âm tiếng Anh lớp 7

2.3. Chia động từ cho đúng

In all the world, there (be) …………….. only 14 mountains that (reach) …………….. above 8,000 meters. He sometimes (come) …………….. to see his parents. When I (come) …………….., she (leave) …………….. for Dalat ten minutes ago. My grandfather never (fly) …………….. in an airplane, and he has no intention of ever doing so. We just (decide) …………….. that we (undertake) …………….. the job. He told me that he (take) …………….. a trip to California the following week. I knew that this road (be) …………….. too narrow. Right now I (attend) …………….. class. Yesterday at this time I (attend) …………….. class. Tomorrow I’m going to leave for home. When I (arrive) …………….. at the airport, Mary (wait) …………….. for me. Margaret was born in 1950. By last year, she (live) …………….. on this earth for 55 years. The traffic was very heavy. By the time I (get) …………….. to Mary’s party, everyone already (arrive) …………….. I will graduate in June. I (see) …………….. you in July. By the time I (see) …………….. you, I (graduate) ……………… I (visit) …………….. my uncle’s home regularly when I (be) …………….. a child. That book (be) …………….. on the table for weeks. You (not read) …………….. it yet? David (wash) …………….. his hands. He just (repair) …………….. the TV set. You (be) …………….. here before? Yes, I (spend) …………….. my holidays here last year. We never (meet) …………….. him. We don’t know what he (look) …………….. like. The car (be) …………….. ready for him by the time he (come) …………….. tomorrow. On arriving at home I (find) …………….. that she just (leave) …………….. a few minutes before. When we (arrive) …………….. in London tonight, it probably (rain) ……………… It (rain) …………….. hard. We can’t do anything until it (stop) …………….. Last night we (watch) …………….. TV when the power (fail) ……………… That evening we (stay) …………….. up to talk about the town where he (live) …………….. for some years. I (sit) …………….. down for a rest while the shoes (repair) ……………… Half way to the office Paul (turn) …………….. round and (go) …………….. back home because he (forget) …………….. to turn the gas off. London (change) …………….. a lot since we first (come) …………….. to live here. While we (talk) …………….. on the phone the children (start) …………….. fighting and (break) …………….. a window He used to talk to us for hours about all the interesting things he (do) …………….. in his life. You know she (stand) …………….. looking at that picture for the last twenty minutes. I (spend) …………….. a lot of time travelling since I (get) …………….. this new job. When we (be) …………….. at school we all (study) …………….. Latin. When I (meet) …………….. him, he (work) …………….. as a waiter for a year. After he (finish) …………….. breakfast he (sit) …………….. down to write some letters. She (have) ……………..a hard life, but she’s always smiling. I think Jim (be) …………….. out of town.

Bài tập phát âm tiếng Anh lớp 7

*

2.4. Điền giới từ thích hợp

Lan’ll have a party …………………. Friday evening. Would you like to come ………. my house …………lunch? She takes care …………. her family. She works ………a local supermarket. My mother works……………the field…………. my father. Does your father work …………. . Hanoi? David is good ………………. . Math. What do you do …………. your free time? Are you interested …………. . sports?. There’s a good film …………. . ……… the moment. Thanks ………. . your letter. I’ll see my mom and dad ……………. . their farm. We have to work hard ………. home and……………. school We’ll visit her ………. Christmas. Are you tired …………. . watching TV? She often brings them …………… school. He works ………. a factory. We always go to Ha Long Bay ………. vacation. Tell me more ………. . your family. Can you send me a photo ………. . your family? He goes ………. the city …………his wife. It takes 18 hours to get ………Hanoi ………. coach. We write ………. each other twice a week. He is the president …………………. our club. She spends most ……………the time …………. the couch ………. front ……. the TV. What do you usually do …………. school? Why don’t you come …………. .? They swap cards ………. their friends. Will you play a game ……………. . catch? What do you do ……………. . recess? They usually have portable CD player ……………. small earphones. I’ll take part……………. your club. They read or study …………. the same time. We enjoy all ………………… our classes. …………. school we study many things. …………. . history, we study past and present events………. . Vietnam and ………the world. …………. . physics, we learn …………how things work. She learns how to use a computer ………. . her Computer Science class. Newspapers are ………. the racks ……………. the middle. Math books are ……………. . the shelves ………. . the left. The largest library is ………………Washington D. C, the capital ………. the USA. Those books ………. the back …………the libraries are ………English. Now, come and look ……………the kitchen. My uncle is …………. . work now. Can I see the rest ………the house? She’ll have a party ………. . her birthday.

Đáp án bài tập tiếng Anh lớp 7

Bài 1: Bài tập về các thì

have been learning was not working/ were not want to pass/ am going to study sent was/ think/ have learned went/ had not enjoyed was doing/ met noticed have/ had am revising have already begun think/ will do is/ is not pass/ will start will go can see/ have become

Bài 2: Chọn đáp án đúng

1. C 2. B 3. B 4. A

5. C 6. A 7. D 8. A

9. C 10. A 11. B 12. A

13. D 14. A 15. A 16. C

17. C 18. B 19. A 20. D

21. D 22. D 23. B 24. C

25. C 26. B 27. B 28. A

29. B 30. B 31. B 32. D

33. B 34. C 35. B 36.

C 37. C 38. B 39. B 40. A

Bài 3: Chia động từ cho đúng

are – reachcomescame – had lefthas never flownhave just decided -would undertakewould takewasam attending – was attendingarrive – will be waitinghad livedGot – had already arrivedwill see – see – will have graduatedvisited – washas been – haven’t you readis washing – has just repairedHave you been – spenthave never met – lookswill have been- comesfound – had just leftarrive – will probably be rainingis raining – stopswere watching – failedstayed – had livedsat – were being repairedturned – went – had forgottenhas changed – camewere talking – started – brokehad donehas been standinghave spent – gotwere – studiedmet – had been workinghad finished – sathashas been

Bài 4: Điền giới từ thích hợp

on to – for of in in/ with in at in in on – at for on at – at at of to in on about of to/ with to/ by to of of/ on/ in/ of at in to with at with in at of at in/ in/ around in/ about in on/ in on/ on in/ of at/ of/ in at at of on

Trên đây là những chia sẻ của Step Up về bài tập tiếng Anh lớp 7 có đáp án, hi vọng những nội dung về bài tập tiếng Anh lớp 7 sẽ giúp các bạn học tiếng Anh đạt hiệu và có cố gắng để nâng cao điểm số tiếng Anh cấp 2 của mình. 

 Ngoài ra để nắm vững được kiến thức, cũng như học tốt các kỹ năng tiếng Anh, việc đầu tiên là cần học từ vựng tiếng Anh. Các em có thể học tốt từ vựng tiếng Anh lớp 7 thông minh hơn các em còn có thể tham khảo cuốn Sách Hack Não 1500 với các phương pháp học từ vựng hiệu quả đã nêu ở trên nhé. Chúc các em học tốt!